Moa De Bruin

Inspelning med BTJ

I veckan har jag varit i Stockholm och deltagit på inspelning av förlagsdagarna. Förlagsdagarna är något som BTJ ordnar. BTJ står för bibliotekstjänst och nej, jag hade heller ingen koll på det innan jag själv började skriva böcker.

Finn: Person med spänd min.

BTJ underlättar för biblioteken vad gäller inköp och urval bland alla de böcker som släpps. När en författare släpper en bok är BTJ:s recension den första (och ibland den enda) hen får och den har biblioteken som guide.

Jag är med i flera författargrupper på Facebook och minst en gång i veckan är någon svinglad över en femma av BTJ, vilket alltså är högsta betyg. Vera Svanson har aldrig fått mer än en trea. Där emot har jag alltid fått bara fina ord i själva recensionen. Och en trea är inte dåligt! Obs.

Jag brukar annars tänka på Emma Adbåges sommarprat där hon sa något i stil med att en författare bör förhålla sig till recensenten likt fågeln till ornitologen.

Mycket klokt. Och då har Emma ändå vunnit alla priser som går typ. Det viktiga är i slutet av dagen vad läsarna tycker och jag vet inte hur mycket kärlek jag får från läsare varje vecka! Evigt tacksam.

A ja. Nu snurrade jag visst iväg.

Det var en rolig inspelning hur som helst och jag slogs av att alla jag möter i bokvärlden är så himla trevliga. Jag vet inte om jag har haft tur eller något, men hittills tycker jag att alla är så inbjudande och bjussiga. Kanske var det jag som hade fördomar? Har lärt känna flera andra författare och är så glad för det!

De va de.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *