Moa De Bruin

Läslust i Växjö och besök i Skåne

I veckan var jag på Läslust-event i Växjö. Teamde upp med mitt förlag och tre andra författare. Sen snackade vi böcker och läslust med lärare och bibliotekarier. Väldigt trevligt!

Inför scenframträdandet var jag lite orolig att Cecilia, min förläggare, skulle fråga mig olika saker om handlingen i Vera Svanson. Jag minns ju såklart vad jag har skrivit men helt ärligt börjar jag blanda ihop böckerna. Vera 3 släpps snart och jag skriver på Vera 4 och … Jag glömmer liksom lite. Jag har otroligt dåligt minne också, ska sägas. Kul att sitta framför publiken inte vet vad man skrivit. PROFFSIGT INTRYCK det ger 😌

A ja, det gick bra och jag blev inte förhörd på mina böcker. Puh.

Efter eventet åkte jag vidare till Lund och min kusin som bor här. Eftersom jag kan jobba var som helst ifrån har jag som nyårslöfte att faktiskt göra det också. Plus: Jag älskar Lund. En liten, charmig stad i en stor stad på något vis *unik tanke*

Så lyxigt att min kusin bor här så att jag har anledning att komma hit. Nästa år måste jag tajma in Litteralund som är en barn och ungdomsbokfestival.

Igår tog jag i alla fall en lunch med Moa och Elisabeth, båda författare med lång erfarenhet. Båda har också skrivit historiska romaner vilket imponerar mig. Då måste man ju … Ha koll? Göra re-search? 🙃

Jag har ju än så länge endast gjort re-search på hemmaplan, i den egna sfären så att säg´. Jag får ofta frågan om jag hämtar inspiration från mitt eget liv och folk runt omkring mig och GUD JA. Det gör jag hela tiden. Ingen går säker!! Hehe. Det finns massor av saker i Vera-böckerna som är inspirerade av sådant som hänt IRL. I första Vera-boken nämner jag att moster Bibban har massa maskrosor i sin trädgård. Eftersom man kan göra vin av maskrosor säger Bibban att hon har sin egen vingård. Det är ett skämt som min morfar alltid drog. Himla fyndigt tycker jag. Min morfar var en skojfrisk man och jag har fått min mycket av min humor från honom. Fick jag det sagt också.

Ja, vart var jag? Jo igår satt jag på Lunds bibliotek och jobbade också. På kvällen gick jag och min kusin ut och bubblade och åt pasta med säkert en miljard kalorier (bryr mig aldrig om sådant även om det kanske lät så nu).

Mycket fina dagar tack och bock.

Nu: Skövde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *